Skolens historie

Den 12. maj 1971 blev der holdt stiftende generalforsamling for Friskolen i Viborg. Skolen begyndte samme år i Sct. Kjeldsgade nr. 23. I de første 10 år af skolens historie var Friskolen uden overbygning. Eleverne skulle derfor, på et eller andet tidspunkt, skifte skole, senest efter 7. klasse. Dette skabte en del usikkerhed bl.a. om hvornår det bedste tidspunkt for et skoleskift ville være. Ønsket om at kunne blive på Friskolen blev stærkere, både hos elever, lærere og forældre.

I 1980 valgte en gruppe elever og forældre at blive på Friskolen i 8. klasse, hvis der kunne tilbydes 9. klasse afgangsprøve året efter. Friskolen blev prøveberettiget. I dag kan børnene gå 10 år på Friskolen - fra børnehaveklassen til og med 9.. kl. Eleverne afslutter med 9. Klasses afgangsprøve - Folkeskolens afsluttende prøve.

​Skolen havde til huse i Sct. Kjeldsgade 23, men blev arealmæssigt udvidet i 1984, da Hegnet, Sct. Kjeldsgade 18, blev købt. - I 1988 udvidede Friskolen igen. En pavillon blev købt og placeret i Hegnets baghave. I 2002 valgte skolen at sælge bygningerne og flytte i midlertidige lokaler på Kasernen i Viborg.

D. 1. august 2005 indviede vi vores nye og flotte skole, og vi er nu en aktiv del af det kreative uddannelse- og kompetencemiljø på Kasernen.

D. 1. august 2009 indviede vi vores nye flotte læringsmiljø. Læringsmiljøet er tiltænkt vores ældste grupper, da de var vokset ud af deres tidligere lokaler​​.

I dag er vi 200 elever og nyder de gode faciliteter på Kasernen

Det siger vores elever og forældre

Læs kommentarer og anmeldelser fra vores elever og deres forældre.

Bedste skole i byen - vi har haft vores tilknytning til skolen i ialt 11 år. Vores ældste søn afsluttede sidste år 9. kl - og til sommer afslutter vores yngste. Det har været nogle helt fantastiske år - både for vores børn - men i høj grad også for os som forældre. Tak for det.

Super engageret personale, spændende undervisningsformer og ikke mindst plads til børns dejlige forskelligheder. Hvem der bare var barn igen. Tak for et godt sted til børnene.

Fremragende - mindre kan ikke gøre det. Det er med en lille klump i halsen, at vi i morgen tager på Friskolen for sidste gang, denne gang til dimension. Det er en skole med det bedste værdigrundlag, og det kan man sagtens have uden at leve op til det, men Friskolen i Viborg lever i den grad op til det.

Projektorienteret undervisning

Vores undervisning tager udgangspunkt i tværfaglige projekter, der hjælper elevernes indlæring.

Høj faglighed og fokus på kreativitet

Vores lærere har altid fokus på høj faglighed og kvalitet i undervisningen, samt kreativ udfoldelse.

Medlem af Lilleskolernes Sammenslutning

Vi er medlem af Lilleskolernes Sammenslutning. Læs mere her om, hvad det betyder for dit barn.

Billeder fra livet på friskolen​

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til friskolen, så er du naturligvis velkommen til at skrive til os.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Adresse

​Friskolen i Viborg

Ammunitionsvej 5
​8800 Viborg

CVR: 33012411

EAN: ​5790002754845

Kontakt os

☎ Tlf.: 86 62 00 42

✉ E-mail: info@friskolen-viborg.dk

Følg os

Her ligger skolen