Fritten​

Skolefritidsordningen ved Friskolen i Viborg - i daglig tale kaldet "Fritten" - er en selvstændig, men også i vid udstrækning integreret del af skolen. Fritten begynder kl. 12 hver dag, men i tidsrummet fra kl. 12 til kl. 13.30 vil der for yngstegruppens vedkommende være en glidende overgang fra undervisningsrelaterede aktiviteter til leg og fritidstilbud. Værksteder, der starter op i timerne, vil kunne fortsætte om eftermiddagen. Pædagogerne og lærerne i yngstegruppen arbejder sammen både i undervisningstimerne og i fritidsordningen om eftermiddagen.

Fritten er en del af børnenes fritid. Derfor tilbyder Fritten både faste aktiviteter og fri leg. Fri leg giver basis for at kunne administrere sin egen tid.

Børnene skal kunne lege/fantasere, være aktive eller passive på egne præmisser, men lige så vigtigt er det at kunne forholde sig til andre børn, at indgå i et socialt samvær med en positiv karakter, samt deltage i de faste jobs omkring oprydning og mad.

Fritten tilstræber at lave et varieret aktivitetstilbud, så vi kan tilgodese så mange børn som muligt, over et forløb på en måned. Frittens mål er at skabe trygge rammer, hvor børnene kan føle et frit råderum i tid og i samvær med andre.

Frittens hverdag​

• 6.30: Fritten åbner.
  • 8.10 - 13.30: Undervisning.
  • ca. 14 .00: Eftermiddagsmad.
  • 14.00 - 15.30: Aktivitetstilbud eller leg
  • 15.30 - 17.00: Oprydning og fri leg.

​Fredag lukker fritidsordningen kl. 16.00.

​Fritten har åben i ferierne, hvis der er et behov, dog holdes lukket 3 uger i juli måned.

Det står vi for:

I Fritten finder vi det vigtigt at styrke, at børnene udfolder sig på eget initiativ og får plads og mulighed for at forfølge egne ideer. Så vidt det er muligt, imødekommer vi børnenes egne ønsker om forskellige aktiviteter, og vi voksne fungerer ofte som igangsættere og vejledere i aktiviteten.

En anden meget vigtig aktivitet, som dagligt fylder meget, er "legen", og der leges rigtig mange gode lege. Børnene lærer meget via legen, det er noget af det mest udviklende og skabende, et barn kan foretage sig. Herigennem udvikles også venskaber børnene imellem. Vi forsøger at skabe plads til legen og give den gode muligheder.

Vi tilstræber at skabe et roligt og "stress-frit" miljø i Fritten, hvor børnene holder af at være, og hvor de sammen med deres skolekammerater kan lege, udvikle færdigheder og udfolde sig kreativt på mange forskellige måder. Vi oplever hver dag glade, rare og aktive børn, som befinder sig godt på deres skole og fungerer i det sociale miljø, som skolen/Fritten er.

Børnene skal hver dag skrive sig på "dagssedlen", når de kommer, og strege sig ud, når de går hjem. Her kan også skrives forskellige beskeder, gå hjem-tidspunkt m.m.

Kontakt til fritten i frittetiden: tlf. 8662 7490.

Det siger vores elever og forældre

Læs kommentarer og anmeldelser fra vores elever og deres forældre.

Bedste skole i byen - vi har haft vores tilknytning til skolen i ialt 11 år. Vores ældste søn afsluttede sidste år 9. kl - og til sommer afslutter vores yngste. Det har været nogle helt fantastiske år - både for vores børn - men i høj grad også for os som forældre. Tak for det.

Super engageret personale, spændende undervisningsformer og ikke mindst plads til børns dejlige forskelligheder. Hvem der bare var barn igen. Tak for et godt sted til børnene.

Fremragende - mindre kan ikke gøre det. Det er med en lille klump i halsen, at vi i morgen tager på Friskolen for sidste gang, denne gang til dimension. Det er en skole med det bedste værdigrundlag, og det kan man sagtens have uden at leve op til det, men Friskolen i Viborg lever i den grad op til det.

Projektorienteret undervisning

Vores undervisning tager udgangspunkt i tværfaglige projekter, der hjælper elevernes indlæring.

Høj faglighed og fokus på kreativitet

Vores lærere har altid fokus på høj faglighed og kvalitet i undervisningen, samt kreativ udfoldelse.

Medlem af Lilleskolernes Sammenslutning

Vi er medlem af Lilleskolernes Sammenslutning. Læs mere her om, hvad det betyder for dit barn.

Billeder fra livet på friskolen​

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til friskolen, så er du naturligvis velkommen til at skrive til os.

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Friskolen i Viborg

​8800 Viborg