Skolens historie

Den 12. maj 1971 blev der holdt stiftende generalforsamling for Friskolen i Viborg. Skolen begyndte samme år i Sct. Kjeldsgade nr. 23. I de første 10 år af skolens historie var Friskolen uden overbygning. Eleverne skulle derfor, på et eller andet tidspunkt, skifte skole, senest efter 7. klasse. Dette skabte en del usikkerhed bl.a. om hvornår det bedste tidspunkt for et skoleskift ville være. Ønsket om at kunne blive på Friskolen blev stærkere, både hos elever, lærere og forældre.

I 1980 valgte en gruppe elever og forældre at blive på Friskolen i 8. klasse, hvis der kunne tilbydes 9. klasse afgangsprøve året efter. Friskolen blev prøveberettiget. I dag kan børnene gå 10 år på Friskolen - fra børnehaveklassen til og med 9.. kl.  Eleverne afslutter med 9. Klasses afgangsprøve - Folkeskolens afsluttende prøve.

Skolen havde til huse i Sct. Kjeldsgade 23, men blev arealmæssigt udvidet i 1984, da Hegnet, Sct. Kjeldsgade 18, blev købt. - I 1988 udvidede Friskolen igen. En pavillon blev købt og placeret i Hegnets baghave. I 2002 valgte skolen at sælge bygningerne og flytte i midlertidige lokaler på Kasernen i Viborg.

D. 1. august 2005 indviede  vi vores nye og flotte skole, og vi er nu en aktiv del af det kreative uddannelse- og kompetencemiljø på Kasernen.

D. 1. august 2009 indviede vi vores nye flotte læringsmiljø. Læringsmiljøet er tiltænkt vores ældste grupper, da de var vokset ud af deres tidligere lokaler

.

Du er her:  Værdier   ›  Skolens historie